ЗА НАС

ЕННСЕР ООД

е българо-австрийско дружество, специализирано в производство на проводници, профили, шини и детайли от алуминий, алуминиеви сплави и неръждаема стомана предназначени за изграждане на мълниеотводни и заземителни инсталации, тоководещи елементи за трафопостове, технологични елементи използвани при добива на цинк и др. Учредено е през 1994г. и разполага със собствена производствена база със затворен цикъл на производство и квалифициран персонал. Фирмата работи активно с компании от Австрия, Германия и други страни от ЕС. Продуктите, които предлагаме в тези страни чрез своите партньори се радват на добри оценки от страна на крайните потребители – търговци и монтажници на мълниеотводни инсталации. През последните няколко години обръщаме значително внимание на българския пазар. Отчитайки нарасналото търсене на по-качествени и по-функционални елементи и материали за изграждане на такъв вид инсталации сред проектантите и фирмите занимаващи се с монтаж на електроинсталации пуснахме в произовдство и прелагаме на нашия пазар всички най-използвани елементи, необходими за тях. С това допринасяме за постигането на ниски цени, осигурявайки надеждна и ефективна мълниезащита, отговаряща на европейските технически стандарти и българските нормативни актове.

С изключителните си права за представителство на фирма “CIRPROTEC“ – Испания, дружеството ни разполага с висококачествени мълниеприемници с изпреварващо действие (МИД), с 15-годишна гаранция, като част от външната защита на сградите от тип активна мълниезащитна система, както и с елементи за изграждане на вътрешна защита , която предпазва електропреносната мрежа вътре в сградата , от вторичните ефекти породени следствие на пряко попадение на мълния.

При нас работят добре обучени и с богат опит монтажни групи, способни да изпълняват сложни от гледна точка на монтажа проекти за външна мълниезащита по стръмни и начупени покриви и фасади. Монтираме вътрешни защити от свръхнапрежение, на нови и стари електроинсталации и изграждаме такива. С елементите, и технологията с които разполагаме за монтаж на заземления, сме в състояние да постигнем необходимите стойности на преходното съпротивление и в най неблагоприятните земни участъци и терени.

Изградените от нас мълниезащитни и заземителни инсталации до сега са на различни обществени, производсвени и жилищни сгради в София и страната, като някои от тях са:

 • Вагоноремонтен Завод гр. Карлово
 • БИЛЛА маркет гр. Стара Загара , гр. Пещера , гр. Пловдив
 • НАЦИОНАЛНА ХУДОЖЕСТВЕНА АКАДЕМИЯ гр. София
 • Комплекс Белгравия в Студентски град – София срещу УНСС в близост до НСА
 • Сграда Българска Божия Църква ул. „Васил Друмев“ №37 в гр. София
 • Обществена сграда с офиси и магазини на бул. „Сливница”, гр. София
 • Целодневна Детска Градина № 13 в ж.к. „Люлин“ 1 ул.“Фортов път“ № 2
 • Жилищна сграда с офиси и магазини, гр.Кърджали ул. Васил Априлов № 3В
 • Жилищна сграда с магазини и подземни гаражи, гр. София, ул. Ами Буе 18
 • Търговска складова база с офис част на Транскапитал кв. Враждебна
 • Еднофамилни къщи в гр.Банкя
 • Склад за петролни продукти защита I-ва категория на КАППА в с.Долни Лозен
 • Блок 2 комплекс Рожен ж.к Толстой гл. Испълнител БЕЛ СТРОЙ ЕАД

През целия период от създаването ни до днес работим за доказването ни на пазара, като надежден и лоялен партньор в бранша, както в страната, така и в чужбина.

За това очакваме с всички, у които сме събудили интерес с дейността ни и производствените ни възможности да установим контакт и реализираме бъдещо ползотворно сътрудничество.